IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
15:02 | 26 август 2020
Обновен: 15:10 | 27 април 2024

Откриха първата отсечка от третия лъч на метрото в София

Трасето е дълго 8 километра с 8 метростанции

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БНТ.

Първият участък от третия лъч на метрото в София беше официално открит. Той свързва кварталите "Красно село" и "Хаджи Димитър". Трасето е дълго 8 километра с 8 метростанции, съобщи БНТ.

 

От 14 часа всички граждани могат да изпробват новото трасе на подземната железница. По традиция в днешния ден пътуването по него ще е безплатно.

 

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев поздрави всички с придобивката, която получи днес София - първите 8 км от третата линия на метрото.

 

"8 км през последните 4 години ги построихме с изключително голямо желание, с много труд. Нека да се порадваме на това, което сме построили. Имам чувството, че по-хубаво от това не може да се направи повече. Направили сме едно чудесно метро, една чудесна линия", каза инж. Братоев.

 

Транспортният министър Росен Желязков заяви, че днес е ден за поздравления и благодарности.

 

"На първо място искам да отправя своята абстрактна благодарност към всички европейски данъкоплатци, в това число и българи, които са дали своя принос за това безвъзмездно финансиране и с националното съфинансиране да се случи третият лъч на метрото.

 

На второ място, искам да благодаря на всички проектанти, на строителите, на възложителя, на г-жа Фандъкова, на г-н Братоев".

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова изказа поздравление и благодарности за свършената работа.

 

"Честита придобивка на нашия град! Много труд, много усилия, много работа. Изпълняваме план, заложен преди 48 години - нашият град да има три линии на метро. Днес имаме метро мрежа.

 

Благодаря на всички, които помогнаха този труд да се случи. Продължаваме да гарантираме развитието на метрото. Днес е празник, но от утре стягайте се за работа. Дай Боже да се поздравим със следващите успехи на софиянци", каза Фандъкова.

Коментари

Новини Варна