IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
17:00 | 5 ноември 2020
Обновен: 13:07 | 18 април 2024

Хотелите готови да облекчат здравната система в коронакризата

Очакват да разберат каква ще е финансовата помощ за тях

По материала работи: Ставри Таргов
Хотелите готови да облекчат здравната система в коронакризата

Павлин Косев

 

 

Важно е хотелиерският бизнес да облекчи здравната система, като приеме карантинирани с коронавирус. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Павлин Косев, член на управителния съвет на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„През активния летен сезон обслужихме доста туристи и нямаше нито един заразен, което значи, че сме взели всички необходими мерки, посочи той и изрази готовност хотелите да приемат болни или карантинирани, за да се облекчи здравната система.

Въпросът как ще се действа, ако карантиниран в хотел се нуждае от медицинска помощ, тепърва ще се доизчиства. Друг такъв въпрос са финансовите параметри на проекта.“

Според него условията, на които трябва да отговарят карантинните хотели, са свързани със спазване на стандартите за хигиенни изисквания. „Други важни условия са да могат да се изхранват хората и легловата база да е по-голяма, за да не се разпокъсват болните между много хотели“, смята представителят на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Той увери, че ще бъдат предприети и допълнителни мерки, за да се предпазят служителите, като се предвиждат специални костюми за персонала. „Храната ще бъде доставяна до специални маси, поставени пред вратите на карантинираните“, изреди част от мерките Косев.

Той уточни, че все още не са договорени финансовите параметри на помощта от хотелите в коронакризата. Косев информира, че няма да се смесват летуващи и карантирани или болни.

На какви условия трябва да отговорят хотелите, за да предоставят легловата си база на здравната система?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Коментари

Новини Варна