IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
09:45 | 31 декември 2020
Обновен: 13:31 | 28 март 2024

Данъчните спират плащанията чрез ПОС терминал до 10 януари

Ограничението е в сила от днес

По материала работи: Ставри Таргов
Данъчните спират плащанията чрез ПОС терминал до 10 януари

От 10 часа тази сутрин Националната агенция за приходите временно преустановява възможността за плащания на виртуален ПОС терминал, припомнят от ведомството.

Два часа по-късно ще е невъзможно и плащането на ПОС в офис на приходната агенция, а причината е превключването на работата на информационните системи. Неудобството за гражданите ще е до 10 януари.

Заради обновленията в информационните системи на Приходната агенция, до 10 януари плащания ще могат да се правят през търговските банки.

Ако се налага възстановяване на здравния статус именно през този период, просрочените вноски трябва да се платят през търговска банка, а необходимото удостоверение - да се получи на хартиен носител в офис на Приходната агенция по постоянен адрес.

Същото важи и за удостоверение за непрекъснати здравни права.

Информацията за здравния статус, която може да бъде проверена онлайн, ще бъде валидна към края на декември и напълно обновена - на 11 януари. Това е денят, в който новите системи трябва да заработят изцяло и в който започва данъчната кампания, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна