IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
15:45 | 3 януари 2021
Обновен: 01:47 | 29 април 2024

Тръгва изграждането на Северния обход на Бургас

След завършването му транзитният автомобилен трафик ще бъде изведен извън града

По материала работи: Ставри Таргов
Тръгва изграждането на Северния обход на Бургас

На 5 януари започва изграждането на Северния обход на Бургас. По него ще минават идващите от автомагистрала "Тракия" автомобили в района на сега съществуващия селскостопански надлез преди влизане в морския град.

На мястото на надлеза ще бъде изградена така наречената пълна детелина. През тази детелина автомобилите, на които не се налага минаване през областния град, ще могат да завият наляво.

През вече отчуждените части от сегашните ниви те ще пътуват по нов четирилентов път в посока Пети километър. Там ориентировъчно се пада средата на Северния обход, който свършва в обновения и разширен четирилентов път през бургаския квартал "Сарафово" към Поморие - Ахелой - Несебър - Слънчев бряг.

Дефакто Северния обход на Бургас заедно с Южния ще осигури пълното извеждане на транзитния автомобилен трафик извън града. Едновременно с това двата обхода правят по-бързо, безопасно и комфортно пътуването от вътрешността на страната към курортите на юг и север от Бургас, съобщава "Труд".

Коментари

Новини Варна