IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
17:00 | 1 февруари 2021
Обновен: 15:53 | 24 март 2024

Природният газ поскъпва от днес

Това обаче няма да се отрази на цените на тока и парното, категорични са от КЕВР

По материала работи: Ставри Таргов
Природният газ поскъпва от днес

Комисията за енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание, на което прие решение във връзка с подаденото от "Булгаргаз" ЕАД заявление за утвърждаване на цена за месец февруари 2021 г., по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Ценовото решение на Комисията е прието в съответствие с условията на договора между "Булгаргаз" ЕАД и ООО "Газпром экспорт" и условията по договора с азербайджанската компания и споразуменията към него.

С решението КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 февруари в размер на 30,39 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За предходния месец януари 2021 г. утвърдената от регулатора цена на природния газ беше в размер на 26,93 лв. за мегаватчас.

Промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на топлинната енергия и на електрическата енергия и те остават непроменени.

Увеличената цена на природния газ за февруари е в резултат на нарасналите цени на синьото гориво на европейските спотови пазари, уточняват от КЕВР, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна