IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
14:00 | 24 февруари 2021
Обновен: 17:17 | 28 март 2024

Токът и парното няма да поскъпват от 1 март

Очаква се природният газ да поевтинее

По материала работи: Ставри Таргов
Токът и парното няма да поскъпват от 1 март

През март се очаква поевтиняването на природния газ у нас да е близо до прогнозираните 13 процента, независимо от скока на петрола през последните месеци на световните пазари. Една от причините е, че газовата ни компания ще използва количества от хранилището в Чирен.

Това каза по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов:

„Повишението на цената на петрола при повишената консумация ще намери своето отражение и върху цените на газа, като в голямата си част договорите са петролни индексирани, но по отношение на „Булгаргаз“ това ще намери отражение през месец април.

Прогнозата сочи, че за март месец „Булгаргаз“ ще има конкурентна по-ниска цена в сравнение с европейските газови пазари“.

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов посочи, че няма да има промяна в цените на парното, топлата вода и тока:

„Няма заплаха за увеличаване на цената на топлинната енергия през март, който месец реално е последният, в който се използва централизирано топлоподаване за отопление на жилищата“.

Окончателно решение за цените на природния газ ще бъде взето на 1 март, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна