IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
10:00 | 4 март 2021
Обновен: 13:35 | 18 април 2024

Дни след отварянето, сметката: 30 000 бармани, готвачи и сервитьори искат ваксина

За 8 март има резервации за заведенията, но основно за вечерта

По материала работи: Ставри Таргов
Дни след отварянето, сметката: 30 000 бармани, готвачи и сервитьори искат ваксина

От нашата асоциация сме подали искане за 60 000 ваксини, които са за 30 000 души, които са желаещи. Осъзнаваме, че явно това е пътят към връщане към нормалния живот, но това трябва да става доброволно.

Да няма дискриминация за тези, които не са се ваксинирали, да не им се отнемат права. Това заявява в интервю за "Монитор" Ричард Алибегов, председател на Българска асоциация на заведенията.

Това, което знаем, е, че 20 на сто от фирмите няма да отворят повече. Но не е ясно кои са планирали отваряне на по-късен етап. Това е изцяло свързано с набиране на кадри.

Защото няма друга логика, тъй като времето е хубаво. Ако беше много студено и няма голям поток от хора, може да се откажеш да отваряш, но при такова време няма причина.

Бих казал дори, че на 8-и март ще има резервации, но основно за вечерта. Постоянството на потока е от значение за нас, особено в условията, в които се налага да работим, а именно на 50% от капацитета си.

Важно е да си нонстоп зает, за да оцелее бизнесът. Но това не може да бъде постигнато в делничен ден, казва още Алибегов.

 

Коментари

ала бала ница ( преди 3 години )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна