IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
13:15 | 20 март 2021
Обновен: 13:31 | 16 май 2024

Сапарева баня затваря за туристи от понеделник

Няма да работят къщите за гости и басейните с минерална вода

По материала работи: Ставри Таргов
Сапарева баня затваря за туристи от понеделник

Снимка БНР

120-те къщи за гости и над 10-те басейна в Сапарева баня ще работят днес и в неделя, след което ще спрат в изпълнение на заповедта на здравния министър. Очаква се и ресторантите по хотелите и почивните комплекси да затворят напълно.

През почивните дни Сапарева баня се пълни от посетители по басейните на открито, които работят със 103-градусовата минерална вода, изстиваща по естествен път докъм 30-35 градуса.

Басейните са отворени и при снеговалеж. Но от понеделник затварят, а това означава и хотелите и ресторантите, които могат да приготвят храна за вкъщи или за офиса, но заради затворените басейни няма да имат посетители, казва кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

След навалелия около 30 сантиметра нов сняг на Паничище и по Седемте рилски езера надеждите са зимният сезон да продължи и през април, тогава да падне локдаунът и заведенията и хотелите и в Сапарева баня да отворят и да работят с повече посетители, добави кметът, цитиран от БНР.

Коментари

Новини Варна