IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
14:00 | 20 март 2021
Обновен: 13:39 | 18 април 2024

Борисов: Имаме готовност за производство на български ваксини (Видео)

За 16 месеца ще направим стотици милиони дози, увери той

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: Имаме готовност за производство на български ваксини (Видео)

 

Имаме готовност да започнем производството на български ваксини. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в нов фармацевтичен завод в Разград.

Той посочи, че е обещал на Европейската комисия страната ни незабавно да изпрати на какъв етап е работата по ваксината и фармацевтичната база. По негови думи за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини, с които ще бъдат спасени стотици милиони животи. А в завода ще бъдат открити 350 работни места.

На днешната инспекция премиерът беше придружен от шефа на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов и зам.регионалният министър Николай Нанков.
 
През февруари имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов заяви, че Българската академия на науките е готова през лятото да покаже прототипа на българска ваксина срещу коронавирус, която да създава имунен отговор срещу всички мутации на вируса. След това стана ясно, че са необходими 120 000 лв. в помощ на разработването на родния препарат, съобщава Bulgaria ON AIR.

Коментари

Новини Варна