IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
09:00 | 29 април 2021
Обновен: 02:44 | 29 април 2024

Култово: Току-що положен асфалт на улица в наш град се изрони като юфка

Спестен бил битумът, който помага на съставките да се слепят

По материала работи: Ставри Таргов
Култово: Току-що положен асфалт на улица в наш град се изрони като юфка

Току-що положен асфалт на ул. "Бузлуджа" в Раковски се рони като юфка, а кметът Павел Гуджеров е в прединфарктно състояние, пише "24 часа".

Цял ден работници са полагали новата настилка, доставена от пловдивската фирма, специализирана в улични ремонти. Нищо не издавало, че часове по-късно тя ще се отлепи.

"Не с лопата, не с кирка. С голи ръце я вземаш и тя се отделя", изумен е кметът. Той не е на себе си от случилото се. "Цял ден момчетата се трудиха.

Започнаха от 6 сутринта. Когато отидох да видя как изглежда улицата, щях да получа удар", призна Гуджеров.

Събрал е три кофи от въпросния асфалт, за да го прати в три различни лаборатории за изследване. "Ще си търся правата и ще съдя доставчика до дупка, ако не направи ремонта за своя сметка", категоричен е кметът.

На пръв прочит смята, че в асфалтовата смес е спестен битумът, който помага на съставките да се "слепят".

"Нищо не сме платили и няма да го направим. Обадих се във фирмата, очаквам утре нейни представители да дойдат и да видят", посочи кметът на Раковски.

Въпросната "Бузлуджа" се намира в кв. "Секирово". Подготвихме три улици за преасфалтиране, защото сега е времето за това. Идеята ни беше ударно да започнем със затоплянето на времето. Толкова съм разочарован, че думи нямам", не крие Гуджеров.

Хората да не смятат, че общината си е оставила ръцете, той написа в профила си. Ето какво гласи текстът му.

"Скъпи приятели, радостта от първия асфалт, за съжаление, беше кратка! Беше ни доставен изключително некачествен материал и въпреки добрата работа на колегите от ОПБП, новата настилка ще трябва да бъде премахната!

Това, за което ще настояваме, е доставчикът за своя сметка да го направи и положи нов пласт, за плащане на настоящия изобщо няма да коментираме! В случай на отказ ще търсим правата си в съда. Няма да позволим никой да се подиграва с нашата община!!!"

Коментари

Новини Варна