IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
16:30 | 29 април 2021
Обновен: 13:55 | 18 април 2024

За 15 месеца 6,1 милиарда лева са похарчени за борба с пандемията

Заради приетия мораториум върху решенията на правителството в оставка има трудности при програмите за наемане на безработни

По материала работи: Ставри Таргов
За 15 месеца 6,1 милиарда лева са похарчени за борба с пандемията

Шест милиарда и 100 милиона лева ще бъдат разходите на държавата за справяне с пандемията от март миналата година до юни 2021 година. Това докладва на работно съвещание финансовият министър в оставка Кирил Ананиев.

„За тази година ще разходваме около 2 милиарда лева, което представлява 1,6% от БВП. Мерките за подкрепа на домакинствата за целия период на пандемията са 2,2 милиарда лева, от които 1,2 милиарда за миналата година и един милиард лева за тази година“., каза Ананиев.

Заради приетия мораториум върху решенията на правителството в оставка има трудности при програмите за наемане на безработни, заяви социалният министър в оставка Деница Сачева.

„Мораториумът може да е имал за цел да ни пречи на нас, но на практика пречи на млади хора, на безработни да започнат работа“, каза тя.

От икономическото министерство също твърдят, че имат проблеми по линия на инвестициите заради наложения мораториум, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна