IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
15:00 | 7 май 2021
Обновен: 02:42 | 20 април 2024

Рязко поскъпване на газ, ток и парно няма да има

Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов в парламента

По материала работи: Ставри Таргов
Рязко поскъпване на газ, ток и парно няма да има

Няма да позволим рязко повишаване на цената на природния газ, нито на електроенергията и топлоенергията. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов в парламента, цитиран от bTV.

НС изслушва КЕВР относно утвърждаването на нови цени на електрическата и топлинната енергия за ценовия период от 1 юли до 30 юни 2022 г., както и предстоящото разглеждане и утвърждаване на нови бизнес планове на ВиК операторите и образуване на цени на водоснабдителните и канализационните услуги за следващите 5 години.

Преди това депутатите бяха в почивка, докато заседаваше председателският съвет относно дневния ред.

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова посочи, че са поискали днешното изслушване на КЕВР заради огромната тревога и притеснение и у българските граждани, и у народни представители, от предстоящото увеличение на парното и на тока. Тя отбеляза, че най-високото увеличение, което е поискано, е в размер на 138 процента за "Топлофикация"- Габрово.

В досегашната си работа КЕВР не даде ясен знак, че е в състояние да осигурява баланс между интересите на енергийните дружества и на българските потребители, коментира Манолова. Тя отбеляза, че предстоящото решение ще важи за цяла една календарна година.

Няма да позволим рязко повишаване на цената на природния газ, нито на електроенергията и топлоенергията, каза от своя страна председателят на КЕВР Иван Иванов по време на изслушването си в парламента. "Българските граждани могат да са спокойни, че интересите им ще бъдат защитени", подчерта още той.

 

Коментари

Новини Варна