IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
10:00 | 19 май 2021
Обновен: 20:43 | 19 май 2024

Слънчев бряг – пуст и неугледен! Затворени хотели, заключени кръчми

По алеите се виждат само работници, които подменят тротоарни настилки и подрязват зелените площи

По материала работи: Ставри Таргов
Слънчев бряг – пуст и неугледен! Затворени хотели, заключени кръчми

Най-големият курортен комплекс по българското Черноморие - “Слънчев бряг” се подготвя да открие сезона на 1 юни. Но и тази година много ресторанти, търговски обекти и хотели няма да отворят.

С 80 по-малко са и таксиметровите коли, които ще работят в курорта. В момента се извършват ремонти на територията на целия “Слънчев бряг”, а на много обекти има поставени табели, че се отдават под наем.

В момента в “Слънчев бряг” повечето заведения са затворени, а на централната алея работят само два ресторанта. Голяма част от павилионите също са с дръпнати ламаринени капаци. Плажната ивица е пуста, без чадъри и шезлонги.

По алеите се виждат само работници, които подменят тротоарни настилки и подрязват зелените площи. До 1 юни ще приключат ремонтните дейности, каза за БНР изпълнителният директор на акционерното дружество “Слънчев бряг” Златко Димитров. “Правим това, което е необходимо за подготовката на инфраструктурата”, обясни той.

Няма туристи, няма клиенти, няма работа, оплакаха се таксиметрови шофьори. Без реклама и този сезон ще е провален, допълниха те.

Според Венцислав Димов, който е собственик на едно от двете работещи заведения на централната алея, ако не се засили рекламата на страната ни в чужбина, сезонът ще е провален, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна