IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
11:30 | 23 май 2021
Обновен: 16:49 | 25 април 2024

В Пловдив проверяват масово автосервизите и гумаджийниците

Целта е засилване на контрола по опазване на околната среда и финансовата дисциплина

По материала работи: Ставри Таргов
В Пловдив проверяват масово автосервизите и гумаджийниците

Пловдивският общински инспекторат и Териториалната дирекция на НАП започнаха съвместни проверки на автосервизи и вулканизатори с участието на представители на районните полицейски управления и Общинска полиция

За първи път предприемаме такива съвместни проверки, те са ефективни и ще продължат. Целта е засилване на контрола по опазване на околната среда и финансовата дисциплина, съобщи директорът на Инспектората Борислав Димов.

През седмицата заради установени нарушения са съставени седем констативни протокола, четири предписания и два акта. Един обект е бил запечатан заради липсващо фискално устройство.

В два от проверените автосервизи е установено нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба МПС, заради което са им съставени актове.

Издадени са им и предписания да разчистят прилежащия терен и да представят пред директора на РИОСВ-Пловдив работни листове по Наредбата за класификация на отпадъците.

Проверките се извършват във всички райони на Пловдив. Следи се за разрешителните за дейността документи.

Вулканизаторите трябва да представят и договор с лицензирана фирма за предаване на излезли от употреба гуми с цел тяхното безопасно рециклиране. При автосервизите акцентът е дали спазват наредбите за чистота и управление на отпадъците, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна