IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
16:30 | 2 юли 2021
Обновен: 02:25 | 25 април 2024

Виолета Комитова: Изграждането на АМ „Хемус” няма как да завърши през 2024 г.

В три отсечки строителство не може да започне, защото все още няма подробни устройствени планове

По материала работи: Ставри Таргов
Виолета Комитова: Изграждането на АМ „Хемус” няма как да завърши през 2024 г.

В МРРБ се проведе пресконференция на тема: Кой спира автомагистрала „Хемус“. В нея участваха министър Виолета Комитова (на снимката), зам.-министрите Захари Христов и Тодор Анастасов и началникът на ДНСК арх. Влади Калинов.

Строителството на магистрала „Хемус” няма как да завърши през 2024 година, какъвто срок беше поставен от предишното правителство. Това обяви на пресконференция служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова.

Проверката е показала, че по три участъка от магистралата се работи, но в други три отсечки строителство не може да започне, защото все още няма подробни устройствени планове.

За тях държавното дружество "Автомагистрали" е получило от Пътната агенция авансово близо 1 млрд. и 400 млн. лв.

От своя страна компанията е възложила дейности на 20 подизпълнители и е изплатила авансово суми на стойност 70% от стойността на договора с Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщава БНР.

Коментари

опетков ( преди 2 години )
Калинка Комитова да бъде разкарана от министерството колкото може по-скоро. Какво означава, че няма изготвени ПУПове? Те зависят от министерството и тя умишлено ги задържа. Освен това работи се по 7 лота, а не по 3. Няма по-некадърна марионетка на Радев от тази.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна