IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
16:15 | 7 юли 2021
Обновен: 08:57 | 25 април 2024

Да не повярваш: Германска фирма ще прави електромобили у нас

Обектът ще е на територията на завод "Балкан" на братя Домусчиеви

По материала работи: Ставри Таргов
Да не повярваш: Германска фирма ще прави електромобили у нас

Германският производител на електромобили eGO е инвеститорът, който след броени дни може да обяви разкриването на свое производство в България. Това потвърди пред журналисти в Министерския съвет икономическият министър Кирил Петков. Той посочи, че освен това голяма част от компонентите ще идват от завода у нас на друга голяма компания – „Бош“.

По думите му eGO, които са един от двата европейски производителя с хомолгация, бързат и целта строителството на фабриката да е в рамките на година и половина и до 2 години у нас да се правят коли. Обектът ще е на територията на завод "Балкан" на братя Домусчиеви.

Петков отговори и на твърденията, че правителството си приписва заслуга за сделка, която вече е била договорена. „Всеки ден в последните 5 седмици сме били в преговори как това да се случи. Щом още не мога да го обявя, смятайте, че нищо не е било решено“, заяви министърът, цитиран от bTV.

Коментари

Адам ( преди 2 години )
***, явно харесваш по-простите неща - ГерП, Бойко Борисов и т.н., ама поне се научи на *** правопис! Запетайка не се слага преди "и" !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Ева ( преди 2 години )
Господинчо,и преди вас е имало инвеститори,не сте вие панацеята,проблема е че няма квалифицирани кадри за тези производства.Преди вас са обсъждани тези проблеми и се работи по тях.За един месец не може да си приписвате несъществуващи заслуги...Божееее,недорасляци...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна