IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
18:42 | 1 май 2015
Обновен: 20:55 | 25 март 2024

Главна инспекция по труда следи еднодневните трудови договори

Това съобщи в Първомай вицепремиерът Ивайло Калфин

По материала работи: Борис Проданов
Главна инспекция по труда следи еднодневните трудови договори

Главна инспекция по труда ще проверява стриктно спазването на законите при новите еднодневни трудови договори, съобщи в Първомай вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.


Припомняме, тази година за пръв път сезонните работници в земеделския сектор ще могат да бъдат назначавани с еднодневни трудови договори.
Министър Калфин не се ангажира с това дали еднодневните договори ще бъдат въведени за кампанията по розобера, която започва обичайно в края на май. Той посочи, че законопроектът е на етап обществено обсъждане и следващата седмица срокът за това изтича.


"Максимално бързо ще го приемем в Министерския съвет и се надявам Парламентът да прояви разбиране и да гласува бързо промените", подчерта Калфин.


Той припомни, че законовите промени с въвеждането на еднодневните договори нямат за цел да изместят обичайното законодателство, а кампанийно да подпомогнат земеделските производители. Държавата се стреми да им помогне по време на кампания, когато наемат много работници, каза вицепремиерът.

Коментари

Новини Варна