IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
12:30 | 25 август 2021
Обновен: 00:37 | 30 април 2024

Прогноза: Хлябът поскъпва с поне 20%

Цената му в търговската мрежа ще достигне 1.50 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Прогноза: Хлябът поскъпва с поне 20%

Увеличение на цената на хляба и хлебните продукти с около 20% очакват от Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в област Добрич. Причината е в драстичното увеличение на цената на електроенергията, както и в нарастването на цените на основните суровини за производството – брашно, сол, мая, горива и други. От Съюза на хлебарите се опасяват и от предстоящи фалити в бранша.

С увеличението на цената на тока с над 100%, както и на брашното с още 20% ситуацията за хлебопроизводителите е много напрегната, споделя председателят на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в Добрич Тошко Няголов.

Тошко Няголов предполага, че цената на хляба в търговската мрежа ще достигне цена от 1.50 лв., като в нея ще бъде предвидено и задължителното увеличение на заплатите на работещите в бранша, тъй като те са далече от средните за страната.

По думите му, голяма част от собствениците на малки фурни са притеснени от предстоящи фалити до края на тази година, съобщава Радио Варна.

Коментари

Новини Варна