IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
10:15 | 30 август 2021
Обновен: 10:16 | 17 май 2024

Акция "Бричка на трупчета": Или я махаш за 14 дни или глоба – до 400 лв.

Обект на проверки ще бъдат автомобилите, които изглеждат негодни за употреба

По материала работи: Ставри Таргов
Акция "Бричка на трупчета": Или я махаш за 14 дни или глоба – до 400 лв.

Със заповед на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев комисия с участието и на представители от РУ - Дупница, започват акция по установяване на изоставени превозни средства.

Обект на проверки ще бъдат автомобилите на тротоари и улични платна, които не са регистрирани или са видимо в негодно за ползване състояние. За всеки установен такъв автомобил комисията изготвя протокол за техническо състояние, а собственикът има срок до 14 дни да премахне МПС-то. Ако това не бъде изпълнено, община Дупница конфискува и репатрира автомобила, като придобитите средства от продажбата ще постъпват в бюджета.

На установените собственици, но не изпълнили ангажимента си да премахнат от тротоар или улица возилото, се налагат санкции съгласно Закона за управление на отпадъците в размер от 100 до 400 лв и конфискация или заплащане на направените разходи по репатрирането, пише "Монитор".

Коментари

Новини Варна