IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
12:30 | 7 октомври 2021
Обновен: 19:47 | 18 май 2024

Пътните фирми готвят нов протест утре

Той ще е пред сградата на МРРБ

По материала работи: Ставри Таргов
Пътните фирми готвят нов протест утре

Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции заради пренебрегването на действащите, НАПЪЛНО ЗАКОННИ договори за Текущ ремонт и поддръжка на Републиканска пътна мрежа.

Изразихме позицията си по време на два Национални протеста, проведохме срещи с Президента на Република България Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма.

УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог, заявиха от организацията.

В резултат на това Управителният съвет на Българска Браншова Камара “Пътища” реши да концентрира усилията си, както и да не създава неудобство на гражданите на страната.

Решението е да се организира трети национален протест на пътищарите на 8 октомври в София от 8,30 ч. пред сградата на МРРБ.
 

Коментари

Тошко ( преди 2 години )
ЗОЛуМи ЗОЛУМИ без КЮТЕК ...С тия мирни кротки манифестации ще видите пари друг път ...Блокаш на границата както правят гърците...Веднъж се живее пенсиите и тях ще ни изядът....Когато човек си изолуми гнева и напрежението ще му олекне...А какъв беше българина на митинги 90 години ...Ех спомени
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна