IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
14:30 | 30 октомври 2021
Обновен: 00:25 | 29 април 2024

28 фирми дадоха оферти за щадящи тестове за ученици

Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка

По материала работи: Ставри Таргов
28 фирми дадоха оферти за щадящи тестове за ученици

Министерството на здравеопазването прие 28-те предложения от фирми, предоставящи своите щадящи тестове, предназначени за учениците в училищата у нас. На всеки участник бе дадена възможността да оферира различни количества тестове и да извърши доставка в срок до три работни дни след сключване на договор.

В сряда Здравното министерство пусна експресна обществена поръчка за доставка на тестове за ученици от 1 до 4 клас.

Отварянето на офертите се извърши от членовете на комисията, определена със заповед на министъра на здравеопазването да разгледа постъпилите оферти и да класира участниците.

В понеделник се очаква да излезе доклад до министъра и предложенията да бъдат обсъдени, а до края на седмицата ще бъде пусната заявка за избрания препарат.

Повечето оферти бяха предоставени с мостри и предложения от фирмите, заявили желание да предоставят своя продукт. Някои от тях бяха електронни и без мостри.

Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка. Няма ограничение по отношение на броя изпълнители, с които ще бъдат сключени договори, съобщава "Нова".

Коментари

Новини Варна