IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
16:45 | 31 октомври 2021
Обновен: 22:04 | 27 април 2024

В метрото в София вече може да се плаща с банкова карта

Над 2000 души са се възползвали от услугата

По материала работи: Ставри Таргов
В метрото в София вече може да се плаща с банкова карта

На всички станции по линиите на метрото вече може да валидирате своето пътуване с банкова карта, независимо от нейния издател, съобщават от ЦГМ.

Достатъчно е да се доближи само картата, която често ще се използва, за да се премине. Цената на еднократното пътуване е 1,60 лв., а ако в рамките на деня пътувате повече от три пъти (включително и с комбинация на наземен транспорт), системата автоматично таксува цената на дневна карта от 4.00 лева, независимо от това, колко пъти сте използвали обществения транспорт.

Единственото условие е през целия ден да използваме една и съща банкова карта. В петък приключиха тестовете на системата за метрото и пътниците много бързо се ориентираха и започнаха да я използват.

„През последните дни в метрото на ден са преминали с банкови карти над 2000 души", съобщи Димитър Дилчев, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

Валидирането на пътуването чрез банкови карти и в метрото е поредната стъпка към надграждането на услугите за удобство на пътуващите с обществения транспорт и използването на тикет системата, съобщава Нова.

Коментари

Новини Варна