IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
11:45 | 8 ноември 2021
Обновен: 19:32 | 20 април 2024

Медици със скандално разкритие: Принуждават ги да делят парите за първа линия

От синдикалната организация настояват по случая да се сезира и прокуратурата

По материала работи: Ставри Таргов
Медици със скандално разкритие: Принуждават ги да делят парите за първа линия

Пореден скандал в болницата във Видин. Медицински работници твърдят, че не получават цялото си допълнително възнаграждение за работа на първа линия. Били принуждавани да делят заплатите си с персонала, който не работи с Ковид пациенти.

Сигнал е изпратен до премиера и здравния министър. Пред екип на Bulgaria ON AIR от ръководството на болницата отрекоха твърденията.

Част от медицински работници в болницата твърдят, че са били подложени на психически тормоз месеци наред от страна на ръководството. Те доброволно трябвало да "даряват" част от бонусите си на други свои колеги.

"Пари не ни дават всеки месец, както трябва да ни дават на първа линия. Едни вземат частично пари, други не взимат и сме принудени да си ги делим помежду си", оплака се медицинският работник Илияна Калинова.

Оказва се, че част от допълнителните средства били разпределяни между ръководните органи в лечебното заведение.

"1000 лева са си делили две жени по сугестия от висшестоящ орган. След като са го правили, идвала друга жена, пак от ръководството, която им е взимала по още между 250 и 300 лева на всяка", посочи председателят на синдикат "Сигурност" във Видин д-р Иво Георгиев.

Санитарите решили да не дават повече от бонусите си, но веднага след това започнал натиск срещу тях от страна на ръководството.

"Започнахме поголовно да получаваме наказания. Наказания като: Защо количка не е прибрана, защо кошче не е изхвърлено...", сподели медицинският работник Саша Копчева.

За последните 5 дни персоналът получил над 5 наказания. От ръководството на болницата обясниха, че парите се изплащали по специална методика и чрез комисия. Директорът само утвърждавал протокола.

"Който по методиката е бил одобрен, си е получил парите за работа на първа линия. Нямаме притеснения, процедурата е спазена. Имахме вече една проверка, нека да направят и втора", заяви зам.-директорът на МБАЛ "Света Петка" д-р Богдан Томов.

От синдикалната организация настояват по случая да се сезира и прокуратурата, а тези от медиците, говорили пред камерата ни, ще получат още една забележка, увери заместник-директорът на болницата във Видин.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

ДОЛНА ЛЪЖА ( преди 2 години )
Има ли намесен синдикат има хаос и лъжи А и още са подвластни на Тиквата
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна