IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
09:00 | 11 ноември 2021
Обновен: 00:56 | 26 април 2024

След скандала с кашоненото WC – МЗ на проверка във Видинската болница

Тя ще бъде извършена от звено "Вътрешен одит"

По материала работи: Ставри Таргов
След скандала с кашоненото WC – МЗ на проверка във Видинската болница

Част от персонала на видинската болница започна гладна стачка. Така санитарите изразяват недоволството си от неправомерното разпределение на средствата за работа на първа линия в условията на пандемия.

Сашка Копчева е първата, която започва да гладува в знак на протест.

"Ще издържим докрай, няма да се предадем, докато ръководството не подаде оставка и по методика не ни върне парите, които ни взе", настоя тя.

От ръководството на болницата заявиха, че парите за работа с Ковид пациенти били раздадени на всички, които фигурирали в списъците.

"Ръководството на МБАЛ "Света Петка" не знае да са искани такива пари. Заставам категорично зад началника на Спешно приемно отделение и старшата сестра, които са добри професионалисти", коментира заместник-директорът на МБАЛ "Света Петка" д-р Богдан Томов.

Докато се опитва да тушира напрежението в лечебното заведение, пред ръководството му се появи друг проблем: скандално видео от Ковид отделението на болницата предизвика множество негативни коментари.

"Този клип е провокативен. Пълно нарушение на всички правила! Авторът на клипа е използвал момента, когато Ковид болен е изведен от структурата и абсолютно неправомерно е проникнал в тази структура", посочи д-р Томов.

От ръководството на болницата са сезирали прокуратурата за неправомерно проникване и снимане в Ковид отделението.

От Министерството на здравеопазването започват проверка на изнесената информация за нередности във видинската болница. Тя ще бъде извършена от звено "Вътрешен одит" и ще е във връзка както с разпространения клип от Ковид отделението, така и с обявената стачна готовност на част от персонала.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Коментари

ПОХВАЛНО ( преди 2 години )
Разкриха уриниращия бил член на ГЕРБ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна