IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
16:30 | 15 ноември 2021
Обновен: 20:27 | 25 април 2024

Пред БНБ се изви опашка за юбилейната монета „150 г. от рождението на Панайот Пипков“

Тя се продава за 36 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Пред БНБ се изви опашка за юбилейната монета „150 г. от рождението на Панайот Пипков“

Пред Българската народна банка се изви опашка от желаещи да се сдобият с юбилейната монета „150 г. от рождението на Панайот Пипков“. Монетата е с номинал от 2 лв. и е на цена от 36 лв.

На лицевата й страна са изобразени емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата.

В полукръг горе има надпис „Българска народна банка“, а долу – годината на емисията и номиналната стойност.

На обратната страна на монетата са изобразени портрет на Панайот Пипков върху силует на цигулка, вдясно – числото „150“, а вляво долу има надпис „Години от рождението на Панайот Пипков“.

Панайот Пипков е представител на т. нар. „първо поколение“ български композитори, един от пионерите на българската професионална музика, съобщава bTV.

Коментари

LORDA ( преди 2 години )
Ами ще има много ясно! Най-голямата и основна причина е ФБ и групите за популяризиране на БГ монетите като тази... да не кажа основно и само тази група -> https://***.facebook.com/groups/253395949013269/ ( Монети БГ - Аукцион ) ! Втори фактор няма, или най-малкото не е така значим и обосноваващ огромната част от всичко случващо се в нумизматичното общество през последната над една година вече, което в рамките на нея и благодарение на въпросната група от 3 000 се покачи рязко на над 30 000 ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна