IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
09:00 | 22 декември 2021
Обновен: 14:44 | 18 април 2024

Мобилни оператори ни цакат с нови такси. Инфлация е! С колко и откога?

Минималното поскъпване ще е поне с 5%

По материала работи: Ставри Таргов
Мобилни оператори ни цакат с нови такси. Инфлация е! С колко и откога?

"Теленор" и "А1 България" вдигат месечните такси по абонаментните си планове заради инфлацията, става ясно от съобщения на двата телекома, разпратени до абонатите им във вторник.

От "Теленор" посочват, че очакваното увеличение е с близо 5% и ще бъде отразено във фактурите, които ще бъдат издадени след 5 февруари. От компанията обясняват, че поскъпването се налага, за да могат да продължат с предоставянето на висококачествени услуги и в съответствие с условията на договорите.

И уточняват, че официалният средногодишен индекс на потребителските цени а 2020 г. е 1.7%, а за 2021 г. ще бъде публикуван от НСИ през януари 2022 г..

Мотивите на А1 са идентични, както и предвижданото увеличение. От телекома добавят и това, че подобни промени са предвидени в договорите и те няма как да бъдат прекратени, без да бъдат платени всички дължими месечни такси до края на договора, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна