IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
13:00 | 22 януари 2022
Обновен: 14:51 | 18 април 2024

КАТ с нова акция на пътя

Тя ще продължи до 30 януари

По материала работи: Ставри Таргов
КАТ с нова акция на пътя

От днес до 30 януари, е в ход специализирана полицейска операция, в чийто фокус са най-уязвимите участници в движението по пътищата – пешеходците, съобщават от ГД “Национална полиция“.

Екипите на Пътна полиция ще следят за спазване на правилата от страна на водачите на превозни средства спрямо пешеходците, най-вече за недопускане отнемането на предимство.

Същевременно ще се контролира и недопускането на нарушения от самите пешеходци - пресичане на необозначени за това места и внезапно навлизане на платното за движение.

От началото на годината до момента в страната са регистрирани 88 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци, трима души са изгубили живота си.

През изтеклата седмица в страната са констатирани над 600 нарушения, извършени от пешеходци – най-вече пресичане на необозначени за това места и минаване при червен сигнал на светофара, пише "Монитор".

Коментари

Новини Варна