IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
09:00 | 12 февруари 2022
Обновен: 12:34 | 28 март 2024

Като в приказките: Пивка ракия, бутилирана като минерална вода, откриха в магазин

Алкохолът е бил в 10-литрови туби

По материала работи: Ставри Таргов
Като в приказките: Пивка ракия, бутилирана като минерална вода, откриха в магазин

Ракия, бутилирана като минерална вода, откриха в магазин в Пловдив. Алкохолът се оказал в 10-литрови туби с вода на българска фирма.

Че в тубите с вода всъщност има ракия, станало ясно след като клиент, купил от тази партида, се върнал в магазина, за да се оплаче, че водата мирише странно.
За да проверят дали това е така, управителят на магазина и част от персонала отпили от прозрачната течност и с изненада установили, че в 10-литровата туба има ракия. Според тях: "Хубава, мека и пивка".

Вероятно това са установили и други клиенти, които според записите от камерите в магазина, много скоро след като са купили една туба, се връщат и взимат още две. Полицията и агенцията по храните започнаха проверка по случая.

В магазина се изненадали, когато клиент върнал тубата с вода и казал, че тя мирише на спирт.

Разбира се, че я дегустирахме.... Наистина се оказа хубава, мека, пивка, ракия. След това премерихме градусите, 43 градуса. Беше останала само една от десетте туби, които бяхме получили, отворихме я и вътре пак ракия, каза Дафина Дългърова, управител на магазина.

Гроздова ракийка хубава, мекичка... уникална, каза Влади Лефтеров, служител в магазина.

От същата партида в магазина са продали общо 8 туби, други рекламации не е имало.

 Даже вчера имаше имаше запитване от един възрастен клиент, който поиска същата марка, но пак в големите туби, бяха му предложени 5-литрови, той каза не, аз искам от другите туби, по-големите, допълва Дафина Дългърова, управител на магазина.

От фирмата-производител на минерална вода съобщиха за БНТ, че ще направят вътрешно разследване, ще проследят стоката чрез дистрибутора, как е стигнала до магазина. Определиха случая като абсурден, обясниха, че водата автоматично се налива в машините, няма съприкосновение с въздуха, а след това бутилката автоматично се затваря.

Служителите на фирмата не изключват и саботаж. В близост до базата, където водата се бутилира, хората също бяха изненадани от случилото се.

 

Коментари

Новини Варна