IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
11:45 | 4 март 2022
Обновен: 23:06 | 19 април 2024

Премиерът Петков: Младежи на ГЕРБ създали паниката с горивата

Пуснали снимки с цените от няколко малки бензиностанции

По материала работи: Ставри Таргов
Премиерът Петков: Младежи на ГЕРБ създали паниката с горивата

Горивото е навсякъде и е налично по безиностанциите, успокои отново премиерът Кирил Петков. Той проведе спешна среща с представители на Българската петролна и газова асоциация за състоянието на пазара на горива и запасите с тях.

В Министерския съвет са и вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, както и министърът на енергетиката Александър Николов. След това даде брифинг за медиите.

Имаме в големи количества горива, няма никакъв проблем по цялата верига. Единствената причина, по която е имало паника, са няколко снимки от малки бензиностанции, които са изпратени в огромен размер под политическа или хибридна атака. Тези хора са свързани с младежката организация на ГЕРБ.

Създава се паника за няколко часа, без да има никаква причина за това. Това каза премиерът Кирил Петков на срещата с журналисти.

Усетим ли подобно разклащане оттук-нататък, ние ще имаме координиран отговор и комуникация, за да не се поддават хората на всички лъжи, отсече Петков. В момента паниката с горивата вече е овладяна.

Премиерът вече предупреди, че се спекулира с цените на горивата и, че умишлено се всява паника.

Изявлението му бе във връзка с огромните опашки, извили се пред бензиностанциите, след слухове в социалните мрежи, че ще има дефицит на бензин и той рязко ще поскъпне.

Цените на горивата на някои бензиностанции надхвърлиха 3 лв. за литър, на някои обекти те се сменяха на половин час. Петков призова КЗК да извърши проверка кой и как спекулира с цените, съобщава 24 часа.

Коментари

veska_sk ( преди 2 години )
Господа от правителството,аз не съм от тези които са снимали по бензиностанциите ,но твърдо заявявам че вие сте лъжци.Два дни след опашките по бензиностанциите , заредих без опашка от бензиностанция ,от голяма верига на 3,15 лв./л.Как е овладяна паниката с горивата,като нищо не ста направили за свалянето на тези / дори и 3 лева да са / цени?При всяко покачване на цените ли ще се появявате на брифинг с обещания ,които не изпълнявате?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Тини ( преди 2 години )
Това с горивата ми прилича на приказката кой ми *** в гащите! Цените се вдигат хората хукват и някой ги снима- в София най-вече и виновните се събраха да обсъдят как да се измъкнат невредими и по-лесно е да обвинят тези дето са снимали!А министърката на икономиката не е направила нищо за свалянето и как - нали мъжлето и печели?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна