IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
09:00 | 20 април 2022
Обновен: 16:07 | 25 април 2024

Хакнатите пощи с апел към пенсионерите: Спокойно, пари ще има, за всички!

Заради забавянето изплащането ще се удължи с един ден и ще бъде възможно и на 21 април

По материала работи: Ставри Таргов
Хакнатите пощи с апел към пенсионерите: Спокойно, пари ще има, за всички!

Няма да останат пенсионери, които не са си получили пенсиите. Това заяви пред журналисти изпълнителният директор на „Български пощи“ Деян Дънешки по повод кибератаката в електронните системи на националния пощенски доставчик.

Дънешки посочи, че всички специализирани институции и експерти от високо ниво работят по отстраняване на проблема, който забавя изплащането на пенсиите, предава БТА.

Той обяви, че на този етап пенсиите не могат да бъдат изплащане във всяка пощенска станция в страната, както е било досега, а само в станцията по местоживеене. Заради забавянето изплащането ще се удължи с един ден и ще бъде възможно и на 21 април, стана известно от думите на директора.

Нямаме информация да са изтекли данни към момента, това се обследва от експерти. Надявам се щетите да са максимално ограничени, коментира още Деян Дънешки за последиците от кибератаката, съобщава 24 часа.

Коментари

Новини Варна