IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
15:20 | 20 април 2022
Обновен: 03:01 | 21 април 2024

КАТ вади всички камери на пътя за Великден

Ще следи зорко и кой кара в аварийните ленти

По материала работи: Ставри Таргов
КАТ вади всички камери на пътя за Великден

Започват засилени проверки по пътищата в страната за Великден. Това стана ясно на специален брифинг по темата със сигурността по празничните дни.

Пътна полиция ще следи за водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол и наркотици, а също и за неправоспособни. Целият арсенал от камери за скорост също ще бъде изваден по пътна мрежа в цялата страна.

"Техническите средства ще работят и през нощта", отбеляза инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" към ГДНП. Тя добави също, че средно 160 екипа на Пътната полиция ще работят през денонощията в празничните дни.

Очаква се засилен трафик да има утре след 14.00 ч. и на 22 април около обяд, както и в края на предпразничните дни.

"Призоваваме пътуващите да не навлизат в аварийните ленти на магистралите, за да не се стига до инциденти", каза още инспектор Ботева.

През миналогодишните великденски празници са станали 90 катастрофи в страната. 11 са загиналите. Най-честите причини за пътните инциденти са неправилни маневри, отнемане на предимство и несъобразена скорост от страна на шофьорите, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна