IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
16:55 | 3 май 2022
Обновен: 14:31 | 22 април 2024

С 25% са увеличени цените на клиничните пътеки в новия анекс към Националния рамков договор

Целта е тези суми да отидат основно за значително повишаване на доходите на медиците

По материала работи: Ставри Таргов
С 25% са увеличени цените на клиничните пътеки в новия анекс към Националния рамков договор

Днес на пресконференция в морската столица председателят на Комисията по здравеопазване към НС и народен представител на „Продължаваме Промяната“ от МИР-3 Варна доц.д-р Антон Тонев представи акцентите в наскоро подписания Анекс към Националния рамков договор.

Най-голямата стъпка, направена към положителна промяна в българското здравеопазване, е увеличението с 25% на цените на клиничните пътеки. За първи път това е единствено и само за сметка на цена, а не за сметка на увеличен брой хоспитализации.

Желанието на ПП е тези суми да отидат основно за значително повишаване на заплатите на служителите в здравната система. Ето защо бе предложен за подписване нов колективен трудов договор с нови възнаграждения.

Това условие за болниците ще стане валидно от първи август тази година, като дотогава те ще получават увеличените клинични пътеки безусловно, съобщават от пресцентъра на партията.

Коментари

Новини Варна