IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
14:00 | 10 май 2022
Обновен: 15:13 | 18 април 2024

КЕВР отложи утвърждаването на новата цена на газа

Причината - проверка в "Булгаргаз"

По материала работи: Ставри Таргов
КЕВР отложи утвърждаването на новата цена на газа

Министерство на енергетиката е започнало проверка в "Булгаргаз" във връзка с начина на образуване на цената за май. Това става ясно от съобщение на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Днес КЕВР трябваше да утвърди на закрито заседание цената на синьото гориво за този месец. Тази сутрин обаче „Булгаргаз“ е информирал енергийния регулатор за започнатата проверка, която трябва да приключи на 12 май.

КЕВР очаква на 13 май да получи окончателното заявление на обществения доставчик с актуални данни за ценообразуващите елементи на природния газ за м. май 2022 г.

Непосредствено след това енергийният регулатор ще насрочи заседание за утвърждаване на окончателната цена на „Булгаргаз“ за май, посочват от КЕВР.

Това ще е първото решение за утвърждаване на цената на газа от страна на КЕВР, след като Русия спря газовите доставки за България, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна