IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Икономика
15:20 | 18 май 2022
Обновен: 22:48 | 26 март 2024

Колите на украинските бежанци на Слънчев бряг осъмнаха със стикери за платено паркиране

То влиза в сила от 1 юни

По материала работи: Ставри Таргов
Колите на украинските бежанци на Слънчев бряг осъмнаха със стикери за платено паркиране

В Слънчев бряг информират със стикери украинските бежанци, пристигнали с коли, че от 1 юни паркирането ще е платено.

От тази дата в курорта започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летния туристически сезон.
Затова и паркирането в "Синя зона" ще се заплаща на цена от 2,50 лв. на час.

"Към момента в комплекса паркирането е свободно и регистрираме струпване на автомобили, предимно с украинска регистрация. За да бъдем коректни към настанените в хотели в "Слънчев бряг" украински бежанци, от 17 май сме започнали кампания, с която да предупредим за предстоящите нови режими за престой на автомобили на територията на комплекса в зона "Изток"", обяви изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.

Разпространява се стикер със съобщение на български и на английски език по паркиралите в момента автомобили в зона "Изток" в комплекса за предстоящото платено паркиране.

Същото съобщение се предоставя и на управители на хотели, където има настанени украински бежанци и е изпратено на "Съюза на собствениците - Слънчев бряг", с цел превенция и предварително информиране на украински граждани и гостите на Слънчев бряг.

Заплащането на престоя на автомобили в "Синя зона" в Слънчев бряг се осъществява чрез SMS на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори, чрез мобилното приложение URBO, като предстои да бъдат внедрени още два доставчика за плащане чрез мобилни приложения.

Контролен режим на достъп за бизнес оператори, осъществяващи търговска дейност на територията на комплекса, който се наблюдава чрез мобилни патрули, също започва да действа от 1 юни, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна