IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
16:20 | 27 юли 2022
Обновен: 11:05 | 23 март 2024

Браншовици: Държавата рекетира строителния бранш

Политиците целят да погубят цял един сектор заради некомпетентност

По материала работи: Ставри Таргов
Браншовици: Държавата рекетира строителния бранш

Държавата рекетира строителния бранш, като повече от година отказва да разплати извършени дейности в сектора. Политиците в лицето на премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев, заместника му Андрей Цеков и председателя на парламентарната комисия по регионално развитие Настимир Ананиев целят да погубят цял един сектор заради некомпетентност.

Българска браншова камара “Пътища” и Камарата на строителите в България няма да позволят да се стигне до там, категорични бяха представителите на двете браншови структури.

Хиляди служители в цялата страна се включиха в Националния протест на отрасъла. Представителите на сектора бяха категорични, че сме свидетели на опити да се внушават неистини с политически цели. Решението дали има изрядни и неизрядни фирми е в ръцете на компетентните органи. Не приемаме да се издават политически присъди от представители на властта със съмнителна експертиза.

Във връзка с обвиненията, че пътно-строителните фирми искат продължаване на договорите за поддържане и текущ ремонт, от ББК “Пътища” заявиха, че всички компании настояват държавата веднага да прекрати договорните им отношения и да проведе нови процедури.       

Животът и здравето на всички ползватели на пътната мрежа са най-важни, а управляващите с лека ръка ги пренебрегват. Това е недопустимо, категорични са строителите.

От Камарата на строителите в България бяха категорични, че без навременни мерки за индексация и разплащания по всички проекти  в строителството, изпълнението им ще стане невъзможно и държавата ще загуби милиарди левове.

След дадения брифинг в МС сегашното управление на държавата доказа че няма капацитет да реши създадените от него огромни проблеми в пътния бранш и бяга от отговорнос, чрез лъжи и манипулации.

Коментари

Новини Варна