IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
14:40 | 1 август 2022
Обновен: 03:43 | 20 април 2024

Хаос и недоволство по границата: Гастарбайтери по недовършени пътища

Ремонт, багери, на места чакъл - така изглежда пътуването от "Калотина" до Драгоман

По материала работи: Ставри Таргов
Хаос и недоволство по границата: Гастарбайтери по недовършени пътища

В разгара на летния сезон - хаос на границата и недоволни шофьори. На влизане в България през един от най-натоварените пунктове - "Калотина", водачите бяха изнервени допълнително от срив в системата за електронни винетки. Той беше отстранен в рамките на няколко часа, но друг голям проблем продължава да е факт - недовършената магистрала от българската страна на границата.

Сривът в системата за електронни винетки принуди много от шофьорите да влязат в България на своя отговорности и да продължат по пътя си, без да разполагат с винетки с риск да бъдат глобени.

Най-засегнати са многобройните гастербайтери, които пътуват от Западна Европа за Турция.

Дълго и мъчително - така пътуващите определят преминаването от Сърбия до България. И се оплакват, че всяко годината е едно и също, и има проблеми непрекъснато.

А по магистралата терминали за продажба на винетки няма.

Ремонт, багери, на места чакъл - така изглежда пътуването от "Калотина" до Драгоман. Участъкът трябваше да е готов през януари тази година, но срокът беше удължен до май месец, а в неясната политическа ситуация неясно остава и кога тесният път наистина ще се превърна в магистрала.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна