IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
16:40 | 27 август 2022
Обновен: 06:31 | 22 април 2024

Гърци пазаруват у нас по-евтини горива и храни

Пътуват до България по четири пъти на месец

По материала работи: Ставри Таргов
Гърци пазаруват у нас по-евтини горива и храни

Всяка седмица жителите на Северна Гърция пътуват до България за по-евтини горива и хранителни стоки, предава кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева.

По четири пъти на месец пътуват много гърци до България, за да заредят автомобилите си на по-ниска цена. Собствениците на бензиностанции в Северна Гърция се оплакват от нисък оборот, а част от тях дори затвориха.

Анкети на гръцките медии от граничните пунктове показват, че гърците, които живеят в северната част на страната, балансират семейния бюджет и с български хранителни стоки. Те казаха, че българските стоки са не само по-евтини, но и качествени.

Гърците пътуват за стоки и до Турция, но не толкова често, поради по-голямото разстояние и опашките на границата. Живеещите близо до границата със Северна Македония също избягват да пазаруват скъпите гръцки стоки.

В същото време от Търговската камара в Атина информират за ново покачване на цените на стоките в Гърция от следващия месец.

Коментари

Новини Варна