IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
16:30 | 21 септември 2022
Обновен: 15:44 | 18 април 2024

5 Съвета при тегленето на онлайн кредити

По материала работи: Ставри Таргов
5 Съвета при тегленето на онлайн кредити

При спешна нужда от пари все по-често се случва да се теглят бързи кредити. Те са удобни, защото кандидатстването става лесно и бързо, както и одобрението. Необходимо е само да се попълни онлайн формуляр и не се изискват много документи. За разлика от банковите кредити, когато теглите кредит онлайн не се изисква да имате трудов договор, за да докажете своите доходи.

От онлайн кредит се възползват също хора с лоша кредитна история и такива, които не могат да си намерят поръчител. Банковите заеми имат доста ограничения за кандидатстване, които липсват при тегленето на бързи кредити. Но преди да вземете онлайн кредит, трябва добре да прецените някои неща. Дори да се доверявате на доказан доставчик на финансови услуги, като SOSCredit например, хубаво е да следвате няколко фундаментални съвета.

1. Преценете вида на кредита според това за какво ви трябват парите

Ако ви трябват средства, за да покриете разходите по сметките си, които са станали по-високи, тогава може да изтеглите онлайн кредит до заплата. Когато ви се налага да правите малък козметичен ремонт, отново може да прибегнете до бързи кредити, особено ако денят за трудовото възнаграждение няма да дойде скоро. Това са примери за ситуации, в които най-често хората теглят онлайн кредит, успяват да се справят с финансовото затруднение успешно и след това остават доволни от подпомагането. Това е така, защото този тип кредити са предвидени точно за тези случаи.

2. Не теглете повече пари отколкото са ви необходими

Препоръчително е да не теглите по-голяма сума, отколкото ви трябва. Много хора се изкушават да изтеглят повече пари, а после се чудят как да погасят задълженията си. Трябва да имате предвид, че при теглене на онлайн кредит лихвите са по-високи и срокът за погасяване е по-кратък отколкото при банковите заеми.

Направете си сметка, бъдете наясно точно каква сума ви трябва и не кандидатствайте за повече пари, дори условията на избраната финансова институция да са много добри и да има промоции. Трябва да изберете възможно най-изгодния вариант с по-малко разходи, с оптимална сума и срок за изплащане. В сайтовете за теглене на онлайн бързи кредити ще намерите калкулатори, които ще ви помогнат да направите по-добра сметка.

3. Сметнете годишния процент на разходите (ГПР) и другите такси

Истинската стойност на разходите по заема не се изчерпва само с начислената лихва. Затова е необходимо да се изчисли годишният процент на разходите (ГПР). Няколко неща определят стойността на ГПР. Едно от тях е срока на изплащане (колкото по-дълъг е той, толкова по-висока е цената на заема).

Друго определящо е исканата сума от финансовата институция. За да прецените добре дали ще можете да внасяте месечните вноски навреме, поинтересувайте се от таксите, комисионните и застраховките, което не са включени в ГПР. Сравнете различните оферти и условия. Много е важно да разберете предвиждат ли се промени в лихвите, таксите и в какви случаи може да стане това.

4. Внимателно проучете финансовата институция, от която ще теглите онлайн кредит

Има страшно много кредитни компании в България, които предлагат кредит онлайн. Затова трябва да проучите различните компании и техните условия, за да изберете най-подходящото нещо за вас. Прочетете повече неща за финансовата институция, за нейната история, за това дали е легална, има ли нужните лицензи и има ли достатъчно информация в сайта относно таксите, сроковете, лихвите и всичко останало, което е от значение. Освен това, добре е да се запознаете също с Общите условия или Тарифата на компанията. Коректните фирми няма да крият таксите от потребителите си.

Може да потърсите промоционалните условия на фирмите, които предоставят кредит онлайн. Конкуренцията вече не е малка, а това води до опит за спечелване на клиенти чрез различни, по-изгодни оферти от тези, които предлагат други фирми. Лоялните клиенти на някои кредитни институции се задържат с атрактивни бонуси и различни награди. Преценете коя фирма е добра за вас според това как печели нови клиенти и как поддържа интереса на старите.

5. Направете консултация със специалист преди да кандидатствате за онлайн кредит

Едно от предимствата на бързите онлайн кредити е, че не е нужно да се разкарвате наляво-надясно и да губите време да чакате на опашки. Можете да свършите цялата работа от дивана вкъщи - много по-бързо и по всяко време. Но ако нещо не ви е ясно по условията на заема, най-добре е да се обърнете към съпорта, с който всяка една уважаваща себе си кредитна фирма разполага. Можете да направите запитването си по удобен за вас начин - чрез чат, по телефон, по имейл.

Какви са предимствата на онлайн кредитите?

В случай, че трябва да покриете спешна финансова нужда или имате непредвидени разходи, които също не могат да чакат, доста добра работа може да ви свършат именно онлайн кредитите. Обикновено е нужно само да попълните онлайн формуляр за кандидатстване и да изчакате решението (често отнема буквално минути).

Повечето доставчици на такъв тип услуга, дават възможност да получите парите директно по банковата си сметка или по друг начин, който е удобен за вас. Стандартно не е нужен поръчител и може да се подаде заявка за допълнителна сума. Може да изберете дали да получите цялата сума наведнъж или на части, за да бъдете разумни при използването ѝ. Вие избирате каква да бъде сумата за месечна вноска.

Новини Варна