IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
09:00 | 3 ноември 2022
Обновен: 11:17 | 28 март 2024

Бизнесът: Бежанците в хотели, а ни плащат като за бежански центрове!

Туризмът не е приоритет на държавата, смятат от БХРА

По материала работи: Ставри Таргов
Бизнесът: Бежанците в хотели, а ни плащат като за бежански центрове!

Спирането на програмата за настаняване на украински бежанци е поредното доказателство, че туризмът не е приоритет за държавата. Това са категорични от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

"Средствата, които се отпускаха на настанен в хотелските бази със сигурност не бяха достатъчни, но въпреки това от бизнеса не обърнаха гръб на нуждаещите се.

Затова сме изненадани от некоректното изказване на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, че бежанците ще бъдат преместени, за да може при зимни условия, каквито предстоят, тези граждани ще бъдат настанени в по-сигурни места.

При условие, че хотелиерите предоставиха перфектни условия за настаняване на украинските бежанци, осигуряваха им питателна храна и дори анимация за децата, така че да забравят ужаса на войната и то без яснота за плащане и за своя сметка три месеца", заяви председателят на БХРА Георги Щерев.

"Не може да се сравнява хотелската услуга у нас, която е на европейско ниво, с условията във фургоните за настаняване на бежанци и съответните центрове.

При проверките искат да предлагаме услуги и обслужване на хотелско ниво, а ценово ни приравняват към бежанските центрове с общи бани и фургоните, посочи Щерев.

Подчерта, че туризмът не се оказва приоритет, тъй като, ако програмата е била продължена в настоящия вариант, тя е щяла да подпомогне туристическия сектор като временно решение за един от най-сериозните проблеми в сектора, пише Bgonair.bg.

Коментари

Веска ( преди 1 година )
Че нали сами се натискахте да ги приемате? Знаехте при какви условия ги приемат в западните, богати държави, но вие се надпреварвахте да показвате при какави условия живеят, обличат и хранят мигрантите, за да дразните бедните българи. Днес показаха по една телевизия каква храна дават на българските деца в училище, ако това може да бъде наречено храна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна