IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
17:46 | 28 май 2015
Обновен: 15:52 | 18 април 2024

Бойко: Ще строим заводи!

Премиерът преряза лентата за ново производство в Стара Загора

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бойко: Ще строим заводи!

 

След магистралите премиерът Бойко Борисов обеща да се захване със заводите. Според него това е начинът да се вдигне икономиката на страната, пише dnes.bg. За следващия си ход Борисов съобщи в Стара Загора. Там той откри нов завод за производство на автомобилни уплътнения. Основни клиенти на фирмата са световни автомобилни гиганти, разказа премиерът в профила си във Facebook.
Инвестицията в новата производствена база е 10.5 млн.евро. Очаква се до 2016 година работещите за тази международна компания в България да достигнат 1600 души.
"Щастлив съм, че успяхме да осигурим добри бизнес условия и политическа стабилност и все повече големи, международни инвеститори започват да избират България. След инфраструктурата са заводите. Така се вдига икономиката”, написа премиерът.
По време на откриването Борисов призова да се използват европейските програми до 2020 г. и да се откриват нови мощности в страната.
Премиерът, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител инж. Георги Ранов, посланикът на Турция Сюлейман Гьокче и представител на международната компания за автомобилни уплътнения прерязаха лентата на новия завод.

 

Коментари

Новини Варна