IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
16:00 | 13 декември 2022
Обновен: 01:56 | 22 май 2024

България се нуждае от най-малко 1 200 км магистрали на стойност 20 млрд.лв.

Според Иван Шишков инфраструктурата на страната ни е огромен проблем

По материала работи: Ставри Таргов
България се нуждае от най-малко 1 200 км магистрали на стойност 20 млрд.лв.

От най-малко 1200 км магистрали или скоростни пътища на стойност 20 млрд. лв. има нужда страната ни. Това обяви служебният регионален министър Иван Шишков по време на изслушването му в парламента.

По думите му инфраструктурата в България е огромен проблем. Той изброи напредъка на проектите - магистрала "Черно море" е в началото на своето проектиране, за "Хемус" се търси и най-вероянтно ще бъде намерено съвсем скоро окончателно трасе, за да бъде завършена.

По отношение на магистралата "Русе-Маказа", Шишков посочи, че е била обявена за национален обект до Велико Търново, а към момента са одобрени подробните устройствени планове в първите два участъка.

"Надявам се в следващи редовни кабинети да продължи да е приоритет и да продължи да се строи, без да бъдат забравени другите.", каза Шишков.

 "Най-важното е да се намери икономически начин да бъдат построени магистралите. Първата задача на МРРБ в следващата година е да възложи проектиране и след това да се търси възможност да се осигурят трасетата със съответните процедури по ОВОС, да има свързаност между тези магистрали, която ще гарантира свързаността на регионите и на другите гранични с нас държави", съобщава 24 часа.

Коментари

Новини Варна