IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
17:00 | 22 януари 2023
Обновен: 20:27 | 25 април 2024

Държавата е изплатила 1,5 млн. лв. за обезщетения за отчуждени имоти за АМ "Хемус"

Пари са получили собствениците на 470 ниви

По материала работи: Ставри Таргов
Държавата е изплатила 1,5 млн. лв. за обезщетения за отчуждени имоти за АМ "Хемус"

Държавата е изплатила през миналата година 1,5 милиона лева за обезщетения на собственици на имоти на територията на област Ловеч, отчуждени с решения на Министерския съвет за изграждане на участъци от автомагистрала "Хемус".

Обезщетения са получили собствениците на 470 имота по трасето на строящите се нови участъци от магистралата на територията на област Ловеч.
Изплатените 1,5 милиона лева са по 354 заявления.

Отчуждените имоти за изграждането на първите три лота от магистралата, които се строят в момента, са в землищата на селата Български извор, Брестница, Дерманци, Торос, Пещерна, Каленик, Лисец, Баховица и Славяни.

Обезщетения са получили и собствениците на отчуждени имоти в землищата на селата Дренов, Владиня, Слатина, Александрово, Чавдарци, Крушуна, Горско Сливово и град Летница, където започна строителството на лотове 4 и 5, но изграждането им беше спряно, тъй като не са спазени редица законови процедури, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна