IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
16:00 | 19 февруари 2023
Обновен: 19:37 | 1 май 2024

Гръцки туристи идват у нас за трите почивни дни

Планирали са ваканция в Турция, но са отменили резервациите

По материала работи: Ставри Таргов
Гръцки туристи идват у нас за трите почивни дни

Варна също е сред избраните дестинации

Туристическите агенции в Гърция съобщават за много резервации в България за трите почивни дни за Чист понеделник.

Силен е интересът на гърците за три дни почивка в България, информират туроператорите в южната ни съседка. Резервират в известните курорти Банско и Боровец, както и автобусни екскурзии до Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново. Към много от тези дестинации местата са на привършване.

За българските туристи пък са интересни карнавалите в Патра и Ксанти. Анкети посочват, че също много гърци смятат да посетят по време на почивните три дни България с различна цел - от разходка до пазаруване на по-евтини стоки.

Много от гърците, които са планирали да посетят Турция, сега се насочват към България и променят резервациите си, отчитат от туристическите агенции.

Силна туристическа активност отбелязват и тридневните турове до европейски столици. След три години на ограничения поради пандемията гърците за първи път свободно ще отбележат началото на постите на Чист понеделник, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна