IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
10:00 | 10 март 2023
Обновен: 12:04 | 28 март 2024

Министър Шишков: Магистралите ни са като скъпи дънки, с много кръпки и с малко дупки

При строителството им е пестено от материали

По материала работи: Ставри Таргов
Министър Шишков:  Магистралите ни са като скъпи дънки, с много кръпки и с малко дупки

В предаването "Лице в лице" по БТВ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков съобщи, че ще се опита да осигури скенер от чужбина, който да сканира трасето на Северната скоростна тангента и да установи състоянието на пътя, без да се копае.

Няма да е разумно да разкопаем всички магистрали, ще се опитаме да осигурим по-модерна техника, добави той.

Северната тангента беше четвъртата магистрала, която проверихме. След проверки се оказа, че и лотове на магистрала "Тракия" са в лошо състояние Имаше проблеми с качеството и количеството на асфалтовата настилка. При проверка на магистрала "Хемус" в частта от София до Яна се оказа, че тя също е в лошо състояние.

Направихме проверка на магистрала "Марица" в един от участъците, където движението е затворено, защото пътят е пропаднал. Беше установено, че асфалтовата настилка от двете взети проби е съответно 24 и 25 сантиметра при стандарт 30 сантиметра.

Има проблем и със земната основа. Според мен пропадането е в резултат не само на некачествено строителство, но и на пестене на материали, заяви арх. Шишков.

След това стигнахме до Северната тангента, която също е в лошо състояние. Резултатите от пробите там предизвикаха емоционални коментари, посочи регионалният министър, като обяви, че в отговор на запитване от МРРБ от АПИ са съобщили, че на 8,5 километра от магистрала "Хемус" има 235 кръпки, а за 5 км от Северната тангента има 63 кръпки.

Тези магистрали приличат на едни скъпи дънки, модерни, с много кръпки и с малко дупки, коментира арх. Иван Шишков, цитиран от "Стандарт".

Коментари

Новини Варна