IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
15:50 | 11 април 2023
Обновен: 08:47 | 4 май 2024

Ветеринарните власти затвориха кланица за месо от трети страни

Спряно е от продажба 32 т агнешко

По материала работи: Ставри Таргов
Ветеринарните власти затвориха кланица за месо от трети страни

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) издаде разпореждане за спиране на дейността на месодобивно предприятие в област Кърджали в частта доставка и дистрибуция на трупно месо с произход трети държави.

При извършена днес пълна проверка са констатирани заблуждаващи практики по отношение на произхода на месото, което се реализира от предприятието.

Инспекцията е съвместна с експерти от Министерство на земеделието, по сигнал на НОКА и във връзка със засиления контрол преди Великденските празници.

Наличното агнешко месо в обекта е около 32 тона. То остава под възбрана до доказване на безопасността му.

Издадено е предписание за доказване на съответствие на замразено агнешко месо, с произход Северна Македония, и за информиране на всички контрагенти, получили от македонското агнешко месо, по отношение на произхода му.

На оператора ще бъдат връчени два акта за установяване на административно нарушение, по отношение проследяемост на получените партиди и по отношение заблуждаваща информация за произхода на месото. 

Проверките продължават.

Коментари

Новини Варна