IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
11:40 | 23 април 2023
Обновен: 11:30 | 25 април 2024

С 18% са поскъпнали шофьорските курсове

Причината е в увеличените цени на горивата

По материала работи: Ставри Таргов
С 18% са поскъпнали шофьорските курсове

С 18 процента са поскъпнали шофьорските курсове през миналата година. По данни на Евростат България заема втора позиция в Европейския съюз по ръст на курсовете за шофьори в периода от 2020 до 2022 година, съобщава Нова.

Според автомобилните инструктори причината за ръста на курсовете за шофьори е повишението на цените на горивата. Цените за обучение на шофьори в Русе са едни от най-ниските в страната, казва инструкторът Наско Николов.

„В Пловдив например, курсът е между 1200 и 1500 лв. Подобно е в София, Разград и Варна. Тук е малко по-добре положението”, казва той.

Неопитните водачи в Русе често се сблъскват с интензивно движение, разкопаните улици и липсата на толерантност от страна на останалите участници в движението. Според школите за обучение на шофьори цената на курса трябва да е по-висока, но заради намаляващото население и ниските заплати, това щяло да доведе до отлив на курсисти.

Коментари

Новини Варна