IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
10:00 | 25 май 2023
Обновен: 22:40 | 14 май 2024

Работещите в НОИ излизат на предупредителен протест

Настояват за увеличение на заплатите със задна дата

По материала работи: Ставри Таргов
Работещите в НОИ излизат на предупредителен протест

Работещи в Националния осигурителен институт от цялата страна излизат на едночасова предупредителна стачка от 10 до 11 часа.

Акцията се организира от синдикалните структури на КНСБ и КТ "Подкрепа" в НОИ.

Служителите на НОИ настояват за увеличение на средствата за заплати с 30% със задна дата от 1 януари 2023 година. Към момента в проекта за бюджет на общественото осигуряване не е предвиден ръст на разходите за персонал в административната структура.

В столицата протестът ще се проведе пред сградата на Централното управление на НОИ на бул. "Александър Стамболийски".

"Нещо много важно, което фигурира в техните искания, е увеличението да бъде съгласувано и одобрено от синдикатите, механизма, по който увеличението ще бъде реализирано, така че да могат да бъдат изчистени разлики между заплати на колегите и да могат средствата да бъдат разпределени по най-справедливия начин.

Това са тесни специалисти и такива, които не могат да бъдат намерени сега и веднага. Заплатите са потресаващи за част от работещите там. Например юрисконсулт със заплата 1300 лв., специалисти със заплати 1200-1300 лв.", обясни по БНР лидерът на Синдиката на административните служители "Подкрепа" Кремена Атанасова.
 

Коментари

Новини Варна