IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
15:40 | 29 май 2023
Обновен: 15:35 | 25 април 2024

Провериха 29 автобуса с екскурзианти на ГКПП “Капитан Андреево-Капъкуле”

Установен бе само 1 нарушител

По материала работи: Ставри Таргов
Провериха 29 автобуса с екскурзианти на ГКПП “Капитан Андреево-Капъкуле”

Нови проверки за установяване на нелоялни практики при организираните пътувания бяха извършени вчера на ГКПП “Капитан Андреево-Капъкуле”. В тях се включиха служители на КЗП, Икономическа полиция и ИА "Автомобилна администрация”.

Обект на инспекцията станаха 29 автобуса, пристигащи от Турция. Извършена беше проверка на туроператорите - организатори на туристическите пътувания, включително и на екскурзоводите, придружаващи туристите.

При един от проверените автобуси не беше предоставено удостоверение за извършване на туроператорска дейност, липсваше договор за организирано туристическо пътуване, като за това беше съставен протокол от КЗП, с който се изисква липсващите документи да се представят.

При 28 от автобусите се установи, че проверените лица извършваха законно дейността си. Туроператорите притежаваха удостоверения за регистрация и имаха застраховки с валиден срок на действие.

ИА “Автомобилна администрация” и Икономическа полиция не установиха нарушения по време на проверката.

Коментари

Новини Варна