IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
16:00 | 7 юни 2023
Обновен: 08:31 | 28 април 2024

Парламентът отхвърли предложението на БСП за увеличение на минималната заплата

Размерът й остава 780 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Парламентът отхвърли предложението на БСП за увеличение на минималната заплата

Парламентът отхвърли предложението на БСП за промени в минималната работна заплата. Идеята на социалистите беше от 1 юли до края на 2023 г. размерът на минималната работна заплата да се определи от Министерския съвет.

Тя ще бъде 50% от средната брутна заплата за страната за последните три тримесечия за 2022 г. и първото тримесечие за 2023 г.

Те обясниха, че така ще се намалят неравенствата, както и че ще има плавно покачване на сумата. Гьоков обясни, че иначе тя ще бъде близо 1000 лева от 2024 г., което е рязко покачване.

Прегласуване поиска Иван Ченчев от БСП.

Тази заплата от 780 лева е унизителна, а още по-унизително е това, което направихте преди 30 секунди. Натискането на бутона "против" не е против внесения законопроект от БСП. Още по-страшното е, че това е политическо решение на новата ви коалиция. Всички в тази зала знаят, че човекът е в центъра на политиката. Вие не поставяте човека в центъра на политиката, обвини ги Ченчев.

И след думите му предложението му бе отхвърлено. То получи само 22 гласа "за", 19 от които на социалистите, съобщи 24 часа.

Коментари

Новини Варна