IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
11:40 | 19 юни 2023
Обновен: 15:06 | 30 април 2024

Водата в София скача с над 44% от 1 юли

Кубикът ще достигне 3,69 лв. с ДДС

По материала работи: Ставри Таргов
Водата в София скача с над 44% от 1 юли

Софиянци изпищяха. Нещо страшно се готви с цената на водата. Стойността на ВиК услугите в Софийска област ще се увеличи с 44,14 процента от 1 юли.

Това стана ясно по време на открито заседание за обсъждане на доклад и проект на решение за одобряване на бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация“ София-област като ВиК оператор за периода 2022-2026 г., както и заявление за утвърждаване и одобряване на цени на водоснабдителни и канализационни услуги.

В доклада на КЕВР е записано, че цената за доставянето, отвеждането и пречистването на водата трябва да се повиши от сегашните 2,56 лв. за кубик до 3,69 лв. с ДДС.

В 5-годишния си бизнес план водоснабдителното дружество предвижда да инвестира близо 14 млн. лв., които ще използва за подобряване на качеството на водата.

Управителят на ВиК София-област Иван Иванов каза по време на заседанието, че дружеството е второто по големина в България след това в Бургас и снабдява с вода 22 общини. Сред тях са Елин Пелин, Ихтиман, Костинброд, Копривщица, Правец, Самоков, Своге. Той поясни, че ВиК София-област основно захранва населените места в областта помпажно, пише "Стандарт".

Коментари

Новини Варна